Kočičí králové

Kočičí králové

Anotace: nóó...tak teda to sem psala když byly prázdniny 2005 na hrušce.Je to králích z planety Kocourkov.

Sbírka: Básničky, písničky, vyprávěnky a říkanky aneb co jsem tvořila jako malá a nechce se mi to mazat.

První byl Kocouris první
jeho nástupcem byl Fous.
No a pak vládl Fous druhý
a jeho syn do rodu kous,
jó,to teda kous.
Jmenoval se po tátovi Fousek
a vyvedl zajímavej kousek.
Když vládl byl Fous třetí
a měl dvacet šest dětí
potom ženu Adélku,
měli spolu veselku!
Protože měl dětí hory
vedli se pak o trůn spory,
na trůn šel ten nejstarší,
no a to byl Fous čtvrtý,
ten měl jenom dva šprty,
nó,mo se o rod nesnaží.
A pak vládl Fous pátý,
ten snad ani neumřel,
no a potom Fous šestý
Kočkomicoana měl.
A co Kočkomicoan?
Ten rád nosil pruhy,
a generace jde dál,
je Kočkomicouan druhý.
Ten nic jinýho nedělal,
pořád jenom válka
že prej s toho něco vydělal
avšak zlobí se Amálka.
Jednou řekl své ženě Amálce
že bude zase ve válce,
a vtom popadla ji zlost
že UŽ TOHO MÁ DOST!
Kočkomicoan to tušil
a válku radši zrušil.
Udobřili se hned,
a koťat měli pět.
Jeden znich byl
Kočkomicoan třetí
ten měl ženu Mínu
a šest dětí,
a chtěli dát na trůn
nějakýho syna,
že nejlepší by bylo
čtvrtýho Kočkomicoana.
Ten byl totiž vzdělanej,
a na trůn jak dělanej.
Vždycky když byl na svym hradě
tak pracoval na zahradě,
postavil moc tenké mosty
ty byly akorát k zlosti,
Kocourkovci je zbořili
a s králem nové postavili.
Postavil pak hrady,zámky,
dokonce i kostely.
Jenomže pak ztratil klíč,
měl ho v kapse,teď byl pryč!
prohledal už všechny krámky,
pak ho našel v posteli!

Vyprávíme dějiny
jako naše číčiny,
všecko co teď od nich víme
o Kocourkovcích vyprávíme.
Autor LVCIVS VINICIVS TORQVATVS, 05.01.2006
Přečteno 451x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

to seš hodná a kdo jsi?

14.03.2006 14:13:00 | LVCIVS VINICIVS TORQVATVS

líbí se aspoň trochu?

10.01.2006 14:04:00 | LVCIVS VINICIVS TORQVATVS

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí