Svatá trojice

Svatá trojice

Eva Magdaléna a Anna
svátá trojice tohoto léta
Teď už je krajina svlečená a chladná
jako jedna z nich
Ta co chtěla svést fotografa

Trubka a krátké houslové sólo
rozmary hudby na dně večera
To není zahradní slavnost ani vinobraní
To si jen našel další promlčenou vrásku
zatímco vítr krade slunce z pooraných polí

Mám rád když se češou celé sady
vše dozrálo
i červivá vzpomínka
Ještě pořád je krásná ale už to není ona
už ani není z tohoto světa

Vždy je tu jezero o jehož hladinu se tříští chvíle
Vždy je tu tahací harmonika
a vášeň z obrazů Fridy Kahlo
Vášeň co všechno kolem ráda trhá na kusy
Vždy je tu něco jenž před námi unáší vítr
a zdali to chytíme nezáleží na rychlosti

Ještě mi vyprávěj o Japonsku
o té tvé víře že kdysi jsme tam žili
Čas jako rýžové pole
když tady prší plyneš zpět

To abys nikdy nezapomněl
že mísa s rýžovými zrny
je pokora
Autor Lukáš Rymeš, 25.08.2010
Přečteno 554x
Tipy 24
Poslední tipující: Markéta G., susana načeva, zenge, James Libustka, Divoženka1, její alter ego, kuskus pruhovaná, dream in emptiness, labuť, jaroslava anna, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to je paráda čtení začínám se těšit na další připadají mi tvé básně jako nečervavá jablíčka

29.08.2010 20:55:00 | Divoženka1

NĚCO v tom je.. a to NĚCO je moc krásné.. =)

26.08.2010 12:25:00 | dream in emptiness

U tebe to je jistota perfektního počtení. Obdivuju to, jak dokážeš čtenáře provést mnoha světy. Závěr básně mě velmi oslovil. Těším se na další čtení a moc ráda se k tobě vracím :)

25.08.2010 19:03:00 | černý motýl tmy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí