Dar

Dar

Anotace: kam kráčíme?

Odešla radost život tu kvapí
Nižádná starost a vše mě trápí
Ponurý život v bídě a lesku
Letí a letí po světě stesku

Prožitý prázdný bez jasných vizí
Stovky jsou mrtvi a smrt je jim cizí
Pustý a prázdný s radostí malou
Plují tou slují nekroutíc hlavou

Očima vidí přec slepí jsou zdá se
A hluší také co to dá práce
A když slepnem a prosíme pána
Aby nám ze shora útěchy dával

Aby jsme viděli čistě a jasně
A slyšeli všechny krásné to básně
Život žijem v černém to převleku
V prsa se bijem ve falešném úleku

Však jedno je jisté zkáza či spása
Hluboko vloženy v tom je ta krása
A ten kdo objeví lásku i žal
Pozná co život dával i bral.
Autor Elf, 05.01.2006
Přečteno 303x
Tipy 2
Poslední tipující: nrocinu Jednorožec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

skvělé a spousta pravdy v pár verších...

23.10.2006 20:00:00 | petratd

Thole je moc a moc nádherný. krásná báseňka, líbí se mi. Zajímavé téma a moc pěkně napsané, dík, že jsi mi obohatil(a) zbnalost o další pěkné dílko, děkuji...

10.06.2006 21:39:00 | Santinan Black

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí