Vyvažování

Vyvažování

Anotace: ..aneb raduj se z maličkostí ;)

Odlepujem se od svých vlastních stínů,
co stejně zůstanou k nohám přirostlý,
pořád uvidí ta pestrá pomezí činů,
tvůj stín vždycky s tebou, to je prostý.

Svlíkáme se ze svých nesouměrných pocitů,
jako z nějakých nepadnoucích oděvů,
nechceme jimi kazit tu naši ulitu,
ale zavěsit slušivý šperk či ozdůbky,
zahodit ty, co zhasínají brány úsměvů,
však je tam nech, to jen ony
vykouzlily z nás všech osůbky.

Tak jako prstů rozdílné otisky,
nebo pecky uvnitř melounů,
jabloní strakaté lístky,
za ubíhající vteřiny
vřelé stisky,
sladké skuliny
ovocných bonbónů,
tak stejně tak
máme v sobě odlišné úžiny
a každý cit je úplně jiný…

Jestli dobrý nebo špatný,
jestli malý či sahá do výšky,
to vůbec není podstatný,
na to nesmíš se ptát,
copak závaží a plíšky
chceš si k nim dát?

Vždyť
nikdy nedozvíš se jejich váhu,
přece je tam tolik závad,
tak zruš už tu svoji snahu
s ostatními je porovnávat.

Místo toho říkej si
malá věc je maličkost
a naproti smutné houštině
je zkus postavit
a uvidíš,
jsou v jedné rovině…
Autor Jiná, 26.08.2010
Přečteno 315x
Tipy 33
Poslední tipující: carodejka, NikitaNikaT., Tamara, al-pacino, zenge, labuť, Psavec, hašlerka, monyka, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ať už je ti kolik chce, mě je taky 27,...úsměv, ale napsalas to parádně.))

28.08.2010 16:20:00 | carodejka

To Špáďa: Díky, ale věř tomu, opravdu je mi 15. Jak vám to mám jenom dokázat? ;)

27.08.2010 16:23:00 | Jiná

Omlouvám se předem za něco, co se dámám nad 15 nemá říkat, neboť se to věku týče, ale: Takové skvělé postřehy ze života nemohla napsat 15letá bytost, ale nejmíň žena 15 let život si pěknými doušky či spíše řádnými loky užívající (a tak to má být!)...

27.08.2010 16:14:00 | Špáďa

Radovat se z maličkostí, to jen tak někdo nesvede.Je to nádherné.ST!

27.08.2010 11:44:00 | Tamara

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí