Veršovánky *4

Veršovánky *4

Anotace: Čtvrtá část nalezených šíleností.

Sbírka: První kniha na rozloučenou

Všude samá omezení,
Všude samá zeď,
Všude samá průměrnost,
Všude samá šeď.
Tahle doba není pro mě,
Klíček nezapadá.
Chtěl bych jinde zkusit štěstí,
Ale nic mě nenapadá.
***
Temný kuskus, černý kuskus
Z něj mi v hlavě straší,
Vyměním ho s radostí
Za ovesnou kaši.
Zlaté müsli, krásné müsli,
Plaveš v misce s mlékem,
Dřív než konzervanty zkysnou
Staneš se mým lékem.
***
Dnes vyletí do vzduchu
Tisícero zpráv,
Že je Ježíš Kristus živ,
Ba dokonce zdráv.
Dnes vyletí do povětří
Milióny duší,
Spálíme si přitom prsty,
Roztrháme uši.
Dnes odletí do nebíčka
Hlava hlavy státu
My tázavě hledíme
Na našeho tátu.
Ten poletí až za chvíli
Až načerpá síly,
Doteď stavěl rampu, ale
Chybějí mu díly.
***
Doufám, že mé čelisti
Daj do galerie zubů
Abych si i po smrti
Moh otevírat hubu.

Doufám, že mé srdce
Odbije mši v kostele,
Za to, že mě celý život
Nevytáhlo z postele.
***
Peněženka na ulici
Plave prsa v louži,
Kolemjdoucí kolem jdou si,
Otevřít ji touží.
Plavala tak až moc dlouho,
Zašla drahá značka,
Z drobných zbyl jen rez a písek,
Z papírovek sračka.
***
Šel jsem kolem zedníka,
Ptám se jak si staví,
On na to: „Nic moc to není,
Ale mě to baví.“
Šel jsem kolem rybáře,
Ptám se jestli berou,
Odpovídá podivně:
„Hmm,a doteď nevím kterou.“
Šel jsem kolem kaktusu,
Ptám se jak si píchá,
Docela mě ignoroval-
Třicet vteřin ticha.
***
Když tak jednou přijdu domu,
Vidim na zdi flek,
Děsně blbě na mě čuměl
A já se ho lek.
Když sem přišel druhej den,
Už tam byli čtyři,
Černí, hnusní, odporní
Jako netopýři.
Odstrčil jsem sebeúctu,
Odolal jsem strachu,
Teď už je škrabu dolů
V obláčku prachu.
***
Kousy, kousy, kousy,
Myš tu mrská vousy.
Hryzy, hryzy, hryzy,
Taky jsou tu krysy.
Škráby, škráby, škráby,
Dokonce i švábi.
Všude samý otvor
Pozacpu je korkem,
Zbavím se těch potvor,
Sami chcípnou horkem.
***
Já, ač všecek rozerván,
Zůstávám stále hrd,
V duši pořád větší chaos
A v kapse prd.
***
Nevím, co bych řekl
O všem kolem-tady,
Snad jen, že na každé věci
Vidím drobné vady.

Na všem kolem kromě mě
Jsem dokonalý egoista,
Skřipec písmen, pasák vět,
Slovní masochista.
***
Autor Rejha, 27.08.2010
Přečteno 344x
Tipy 4
Poslední tipující: CULIKATÁ, malá slečna, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí