Fakta

Fakta

Anotace: sedni si, podej mi ruku a já ti přečtu budoucnost Země, chceš?

Všechna znamení
Vpletená do oholených zbytků léta
Se začala ztrácet ve větru
Sfoukávajícím cyklisty dolů z kol
Na nahou zem
Přikrývající fakta o nemohoucnosti

Všechny stopy
Zanechané v sádře
Jsi vytesal a nechal jen atomová jádra
Kterými jsi mě uvázal spolu s vlasy na strom
A mučil cynickostí mých vlastních slov

Možná slova
Možné lži
Vyleptané do žlutých zrníček kukuřice
Pod kterou jsi pohřbil
Zbytky mého snažení se o pocity lidskosti

Bílé domy dál zářily svou bělobou a vysmívaly se slunci
Mraky spěchaly na dýmku míru s indiánským létem

Lidé čekali zázraky od obyčejných věcí
Makléři zkupovali cenné papíry
Burza stagnovala
Čas plynul ručičkami hodinek bez baterky

Přehlídka lásky se zvrhla v přehlídku slin
Které se nestihly vsakovat do vší té nahé kůže
A stékaly na nahou zem
Překrývající fakta o neplodnosti
Autor její alter ego, 28.08.2010
Přečteno 272x
Tipy 26
Poslední tipující: Chancer, drsnosrstej kokršpaněl, komantytapel, Stoneman, Mario de Janiero, excited, Denael, Bíša, lennerka, Ishtar, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je velice dobrá báseň, podle mého... dám si jí ještě jednou

14.09.2010 20:23:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Stojí-li burza
svět za nic nestojí..
ST!

10.09.2010 19:04:00 | Mario de Janiero

všechny diskuze prý končí u sexu.....

myslíš, že i básně?....

btw.. skvěle napsané..

09.09.2010 10:58:00 | excited

nemám slov... ST

08.09.2010 17:10:00 | Denael

skvělý!

29.08.2010 17:08:00 | stmivani.na.lepsi.casy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí