Malicherný král

Malicherný král

Anotace: Dalo by se to nazvat hrou se slovy. Psáno v jednu hodinu v noci, když nebyly myšlenky na spánek.

V temnotě noci.
Malicherný král.
Zlatý oči.
Snad sen se mi zdál?

Ne, to nebyl sen.
Slunce svítilo,
jasný den,
za srdce chytilo,
vyrvalo ven,

z mého těla.
Chtěla jsem?
Chtěla.
Cítím zem,
hlínu,
proč nelehla jsem popelem?
Aby zas hrobníci zažili dřinu.

Stín po mě zbyl
a zlatý oči
zármutek skryl.
Bloudí dál
v temnotě noci,
ten malicherný král.
Autor Elie, 29.08.2010
Přečteno 411x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí