Vznést se

Vznést se

Anotace: ...

Chci se vznést a stoupat výše,
letět nad hlavami lidí a střechami měst.
Jen tak po nebi plout, tiše,
nechat se voňavým teplým vzduchem nést.

Chci k nebi plynout, mrakům vstříc,
chladivým vánkem se ovívat a vzdušným proudem hřát.
Dát sbohem zemi a stoupat stále víc,
tu s větrem o závod, tu zase zůstat jen tak stát.

Koukat se z té výšky na svět,
ptáky v letu potkat a oblaky hustými se proplétat,
větrům a hromům na chvíli poroučet
a všechen ten slunce třpyt k sobě si připoutat.

Sesílat lijáky, blesky přivolat,
jikřivě bílým sněhem malovat po pláních,
pak jaro zpět pozvat, nechat vše rozkvétat.
Na chvíli sevřít osud ve svých dlaních…
Autor gemerka, 29.08.2010
Přečteno 270x
Tipy 5
Poslední tipující: Emmelia, James Libustka, Agniezka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí