Pozlátka

Pozlátka

Anotace: .................

Tak snadno volíme krásu před duší.
Oči zrazují srdce
a mysl neslyší uši.

Rozum za sebe neručí,
když tělo vidí se v cizí náruči.
Té touze snad jen láska poručí.

Krása je závoj,
jen přikrývka z růží,
pod ní jsou trny co poraní kůži.

Duše?
To je pravdivý obraz Tebe.
Bez lesku perleti uvnitř září jako nebe.

Ovšem není vše zlato,
co navenek se třpytí
a né každé slunce zářivě svítí.
Spoustu je pohádek o lidském žití
a mnoho z nás visí na tenké niti.

Tak snímám pozlátko za pozlátkem.
Hledám jiskru pod okvětním plátkem.
Střídám své radosti se smutkem,
plním se štěstím, zármutkem.
Autor James Libustka, 29.08.2010
Přečteno 372x
Tipy 16
Poslední tipující: divoska_jaja, dream in emptiness, labuť, Niky88, malá slečna, Jiná, Gabrielle, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

oka =)

01.09.2010 15:15:00 | dream in emptiness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí