Nostalgie

Nostalgie

Anotace: Jak jednou budeme vzpomínat...

Po chodbách běhala mračna dětí,
nevidouce, neslyšíce jak ten čas letí.
Nepočítaje kolikátý v jejich životě napadl sníh,
a já býval kdys jedno z nich.

V zahradách běhala mračna dětí,
nevidouce, neslyšíce jak život letí.
Nehledě na mrtvé plody, co žily kdys na větvích
a já býval tenkrát jedno z nich.

V ulicích chvátala mračna lidí,
myslíce na sebe a ne na podstatu bytí.
Měli v plánu číst ještě mnoho knih.
A já jsem byl kdys jedním z nich.

Po světě chvátala mračna lidí,
nevnímaje, co skutečně na Zemi vidí.
Plánovali si být ještě učitel, či mnich.
A já býval kdys jedním z nich.

Po Zemi chodí teď mračna starců,
Myslíce na život a rychlost času.
Přemýšlí, kolik jim asi upláchlo knih.
No a já jsem teď jedním z nich.
Autor Babu-ssi, 31.08.2010
Přečteno 286x
Tipy 24
Poslední tipující: Morsia, Dota Slunská, Kapka, hašlerka, Niky88, CULIKATÁ, Jiná, WAYWARD, Gabrielle, Krahujec, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Veliký... ST!

02.09.2010 07:53:00 | Kapka

Na můj vkus (samozřejmě pokřivený) je tam příliš stejných rýmů a přepoužívaných rýmů. Tak niterné básni by podle mě slušelo víc originálních rýmů.
Mezi námi, tato poznámka platí i pro mě, ve spoustě svých básniček se mi to hemží tím, na co právě upozorňuji.
Nenech se mými kecy odradit!

02.09.2010 00:46:00 | René Vulkán

Paráda-pěkný!

31.08.2010 18:15:00 | CULIKATÁ

st

31.08.2010 17:00:00 | WAYWARD

čtivé, pěkné..ST

31.08.2010 16:49:00 | Gabrielle

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí