Pihovatá Julča

Pihovatá Julča

Anotace: trapas = koření života

Pihovatá Julča, starostova dcera –
- rovnátka jí kazí úsměv nevinný.
Nechytá se v partě. Ale i tak včera
přišel za ní Franta, frája z dědiny.

U domovních dveří teď jí šeptá cosi,
na zápraží padá blízké noci stín.
Marně doma hledá něco, co se nosí,
něco, co se nosí, aby byla „in“.

Franta, to je kápo – „týnejdžrovská“ hvězda,
v jazyku svém nosí piercing blyštivý.
Že chce zrovna Julču, zřejmě se vám nezdá.
Čemu se však divit? Svět je bláznivý.

Julka zatím kvapem novou „imidž“ páše
- nejžhavější úlet stránek „brávíčka“:
oči podbarvený jak po dávce haše,
trochu lesku na rty, stíny na víčka.

Jejich první rande nabralo obrátky:
v objetí teď tančí, tělo na tělo,
piercing zaseknutý mezi dvěma drátky…
Tohleto se, věřte, udát nemělo.

Následoval vskutku nevídaný zápas,
prekérka to byla téměř nevšední.
Vyvinul se z toho kolosální trapas,
o němž mluvilo se ještě mnoho dní.

Franta samým studem nevychází z domu,
s Julinkou se ihned po té rozkmotřil.
A té naší holce, lidi, věřte tomu,
včetně očí pro pláč i ten piercing zbyl.
Autor ukume, 06.01.2006
Přečteno 475x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

škoda, že si to nepřečte víc lidí. Věci jako tahle by měli mít nad 90%! U mě zas za 100:)

02.02.2006 18:56:00 | mimoid

chachachachá ! to je super, nasmál jsem se :)

06.01.2006 22:52:00 | Bajaja

Ju a vítám na Literu. A PIŠ:o)má to smysl

06.01.2006 18:31:00 | Sunny

Přiznám se, že jsem si tu tvou básničku vybrala proto, že mám doma úžasnou želvu Julču:o))jinak bych asi tuto báseň jen minula, nemít k tomu jménu, citový vztah, ale ta báseň je skvělá, úplně jsem se bavila a smála:o))dík:o))

06.01.2006 18:30:00 | Sunny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí