Kóje

Kóje

Anotace: nevěřte něčemu jen proto, že je to pravda...;-) - už i sekce básně, je v tomto případě vybrána naprosto chybně!

poprvé jsem ji uviděl ve sklepní kóji 8B.
stála vyzývavě opřená o regál se zavařeninami.

prvních pět sklenic "JAHODY 2006" už chytalo plíseň,
ale její tělo bylo bezchybné.

na hrubé betonové podlaze,
jen v bílých ponožkách, snad jakoby tančila
a skomírající světlo zažloutlé žárovky
podávalo jasný důkaz,
- náš dům byl již dávno elektrifikován.

škoda, jinak bych ji povalil na uhlí...

odešel jsem zpět do svého bytu
jen se sklenicí kompotu a za chvíli usnul
s jasnou myšlenkou,
že patyzón je jako náhrada ananasu naprosto nedostačující.

snad zítra zkusím třešně.. pokud tam bude.. pokud bude zítra.
Autor Langoš, 01.09.2010
Přečteno 252x
Tipy 5
Poslední tipující: Gabrielle, ewon, dream in emptiness, Morsia
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí