U řeky Styx

U řeky Styx

Anotace: náladová

Údolím stínů chodí rád,
na harfu přitom teskně hraje,
slunce mu v očích neuvidíš hřát,
zelený svit jen,temno háje,
dech jeho smrtící,
šedivý plášť ve větru vlaje.

A kolem něho velký otazník,
mluví se o něm jenom tiše,
Cháronův je to pomocník,
průvodce,do podzemní říše.

Nikdy ho nedoběhne čas,
on rány zhojí v okamžiku,
bouřlivou mysl zvládne v mžiku.

Má prapodivný zvyk.

Horoucí srdce na dlaň položí,
ono se zklidní,sotva bije,
s osudem smlouvu uloží
a pak to srdce pod plášť
něžně skryje.
Autor stravla, 02.09.2010
Přečteno 369x
Tipy 21
Poslední tipující: Psavec, Bíša, Labanda, Kapka, NikitaNikaT., Mbonita, Dota Slunská, WAYWARD, labuť, James Libustka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkně poskládaná slovíčka.

06.09.2010 11:56:00 | Psavec

st pěkné

04.09.2010 00:03:00 | Labanda

Mrazivá básenka, ale úplně jsem se do ní vžila. Jějí slůvka mne vtáhla, trochu zazebala... ST! pro mne působivé.

03.09.2010 08:27:00 | NikitaNikaT.

pochodila jsem si v tom..skvělé

ST

02.09.2010 21:26:00 | Mbonita

Pěkně,lehoučce plyne,krásná!St

02.09.2010 16:13:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí