Hvězdy

Hvězdy

Anotace: Jasná hvězda na nebi, krásná dívka v posteli…

Nad hlavou plnou myšlenek,
v kolotoči rozmazaných barev,
mezi tmou a světlem měsíčních mraků,
v záři odlesků svých životů,
potulným život si žijí.

Prý točí se kolem nás,
zatímco otáčí se naše tvář,
za jejich obrazy a slzy z dálek,
co k nám milióny let posílají dárek,
své krásy křehké bezstarosti.

A jedno menší poučení na konec,
kdy hvězdy k ránu vždy mizí,
prý toto si špitají mezi sebou:
„ I přes slávu či snad život trvající milióny let,
jednou zemřou a slávu i tělo pohltí vlhká zem…
Vše má svůj konec…“
Autor Láďa, 05.09.2010
Přečteno 324x
Tipy 9
Poslední tipující: susana načeva, Psavec, Bíša, malá slečna, CULIKATÁ, Bella., ziriant
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velice zdařilá báseň!Máš u mne jedničku s hvězdičkou!!

10.09.2010 00:37:00 | susana načeva

pěkná

05.09.2010 09:04:00 | Bella.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí