Vyvážená skutečnost

Vyvážená skutečnost

Anotace: ...radost a smutek se v lidském životě vyvažuje...

bloudím v labyrintu
lidských vztahů,
je zde plno slepých ulic,
která je ta moje,
kterou odbočkou se mám dát
a najít šťastné setkání
se svými nejbližšími
. . .
skryté city na mě číhají,
sledují mé ego,
procházím podél
hlubokých tržných děr
. . .
věřím, že i moje city
jsou vůči blízkým tak hluboké,
pevně zapuštěny v realitě,
zakořeněny hlubokou láskou,
protože bez lásky k druhým
je člověku smutno
a smutná pravda
bolí víc než zlá lež,
která vychází z
pomlouvačných úst
zlých jazyků
. . .
zlé jazyky
je třeba ignorovat
nedávat jim prostor
a pouštět je ven
z ušních otvorů
bez zbytečných prodlev
. . .
smutná pravda
zvítězí tehdy,
když jí někdo
nabídne pevné rámě
.
a radost je
kráska, ke které
máme všichni
občas návštěvu
.
a ke smutkům
se neradi vracíme
.
v lidském životě
se radost a smutek vyvažuje
váha k tomu není zapotřebí
Autor Tomáš Přidal, 05.09.2010
Přečteno 239x
Tipy 22
Poslední tipující: Severka, dream in emptiness, Psavec, malá slečna, Mbonita, Gabrielle, Bíša, Květka Š., Jiná, Matty09, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano,máš pravdu. Bez lásky k druhým, je člověku smutno.
To nejsou povrchní verše ,tam je ukryta Tvá duše.

09.09.2010 08:57:00 | jitka.svobodova

Stip.

05.09.2010 20:24:00 | Bíša

Jj, tu bych poznala mezi tisíci ;)

05.09.2010 17:58:00 | Jiná

Tak tedy čekám, až se to vyváží :-)

05.09.2010 17:48:00 | Matty09

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí