Odraz duše

Odraz duše

Anotace: Nejdi přede mnou, nechci tě následovat. Nejdi za mnou, nechci tě vést. Nejdi vedle mě. Pojď se mnou!

Tys byla vždycky na mé straně,
věřilas mému názoru.
I když vytáhli na nás zbraně,
my musely stát v pozoru.

Má přítelkyně školní třídy,
těch osm let-báječný čas.
A jako houba maže křídy,
tak zmizí i to kouzlo v nás.

Tys výlevy mé poslouchala,
stála jsi vždy po mém boku.
Nitky života zacuchala,
sledovala cestu kroků.

Bylas na svatbě mou družičkou
a později kmotra dětí mých.
Občas zdobilas tvář slzičkou,
pak zněl i tvůj zvonivý smích.

Teď jezdím tužkou po papíře,
tím vším i já chci býti tobě
a neustávám ve své víře,
že budem tlít v stejném hrobě.
Autor Poetisa, 05.09.2010
Přečteno 638x
Tipy 21
Poslední tipující: kudlankaW, WhiteSkull, zelená víla, Yuriko, Severka, Psavec, labuť, Gabrielle, malá slečna, Matty09, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi silné a vyjadřující pouto Přátelství :-)

15.09.2016 13:05:49 | Tvořilka Lenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí