Zůstaneš pro mě jedinou

Zůstaneš pro mě jedinou

Anotace: díky které nestal jsem se malířem...

Zůstaneš pro mě jedinou,
díky které chtěl jsem se stát malířem,
své básně pálit a uši od hlavy dělit.
S vílou zelenou po boku,
stávala ses tanečnicí nad řekou,
které proud teče proti kopci,
a každičký tah štětcem bylo osvobozením,
neznalé ničeho a nikdy nenaneseno.
Na plátno jenž životem či láskou se nazývá,
a ta slza, z řas padající, patřila vždy tobě,
která po vlnách, jak Kristus, své tělo neslas.
Bez příkras ozdob silikonového věku,
bez rtů, které s jedem se mohou líbat,
s linií z černé tuže, i oči takové, černě zavřené.
Stínem jsi vždy byla, za zdí dobrovolně zazděna,
aby na tebe ani špetka barvy neukápla,
a já pouze po nocích, se zelenou vílou, do smrti tancoval.

Zůstaneš pro mě zatím jedinou,
kvůli které chtěl jsem se stát malířem,
ale díky které básním slova plná nesmyslů…
Autor Láďa, 05.09.2010
Přečteno 312x
Tipy 9
Poslední tipující: susana načeva, Severka, Psavec, Bíša, malá slečna, ziriant, Mbonita
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je moc nádherné-hodně mě to dojalo!Máš opravdu talent na psaní!:)

10.09.2010 00:36:00 | susana načeva

Stip.

05.09.2010 22:06:00 | Bíša

K tahům štětce nebo k "nesmyslům"... jen múza ví, jak nám vést ruku.

05.09.2010 21:20:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí