Lež

Lež

Anotace: Co prostšího a zhoubnějšího může existovat než je lež.

a lež?.. co je to lež
jen střípek zrcadla osudu kroutící pravdu,
mravenec ukrytý pod listem hledaje potravu,
půl měsíce bez hvězd, neosvětlená věž.

Lež je chromá tetka náhoda
jež prodává jabka shnilá
a někdy zhouba národa,
děvka prodejná - opilá.

A já v té studánce s jedem
se též občas dobrovolně koupal,
nakazil se zlým skřetem
u poctivosti na lase se houpal.

Jen pořád nemůžu potvrdit či vyvrátit.
Jestli rád nebo nerad.
Možná je lepší tu myšlenku na hák pověsit
a dál si bezstarostně hrát,
na klauna bez viny, na zdi číst nápisy
že za pravdou je třeba si stát !
Autor Fanosh, 06.09.2010
Přečteno 292x
Tipy 6
Poslední tipující: Bíša, Kouzelnice Prastará-Přítulná, Severka, SatanX, Giuseppe_Lumík
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji :)

09.09.2010 08:50:00 | Fanosh

...vítej na Literu :)

09.09.2010 08:30:00 | WAYWARD

A přitom se snažím chyby nedělat.

08.09.2010 15:46:00 | Fanosh

Bacha na gramatiku ;)

06.09.2010 21:14:00 | Giuseppe_Lumík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí