Uletěly

Uletěly

Anotace: ..a štve mě to

Zacelil přetržená vlákna pavoučí,
příchod tolik pochmurného září,
oddálil dráhu slabému kotouči
a síla padajících paprsků na tváři
s myšlenkami se mnou se loučí,
jak jen může
krást slova ubohému písaři?

Ani náplastmi, ani lepidly,
nepotřeboval ani žádnou manžetu ,
jen zaháčkoval dírky mezi křídly
a pomalu připravoval je k odletu.

Ta křídla probudil, už je čas,
zahrál do tónů píšťalky,
smál se ten studený hlas
a radostně foukl jim pod krajky…

tu najednou ze země zvedly se,
zamávaly hustými peříčky,
mizely v nedalekém půdoryse,
kde tříštily se v kousíčky.

Opustily příboje ostrova
ty mý tichý oněmělý
spící myšlenky a slova
kam jen mi uletěly…
Autor Jiná, 06.09.2010
Přečteno 248x
Tipy 21
Poslední tipující: Severka, Bíša, Myrja, Tomáš Přidal, Gabrielle, Psavec, Mbonita, Květka Š., Zefi, labuť, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST! :))

06.09.2010 22:18:00 | Krávolína

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí