Válka

Válka

Anotace: Nesmysl jako je válka a já se ptám proč?

Sbírka: Bolesti a strasti

Cítíš to brnění celého těla,
když hlavou ti proletěla střela?
Cítíš tu válku kolem sebe,
když krev pohltí tebe?

Chlapci a chlapi do boje jdou
a v očích ženám slzy zůstanou.
Všude je temno a strach.
Cítím po střele pach.

Čí vlastně tohle válka je?
Čí tělo na bojišti hnije?
Proč tohle musí se dít?
Proč moc všichni chtějí mít?

Kdo za tohle všechno může?
Kdo posílá tam ty naše muže?
Proč z měst zbyli jen trosky?
Kdo odpoví na moje otázky?

Kdo varuje nevinný lid?
Kdo utiší můj neklid?
Kdo zastaví tenhle ten nesmysl?
Směrem ke Slunci vede moje mysl.
Autor Richard Ježek, 07.09.2010
Přečteno 296x
Tipy 2
Poslední tipující: Antares, Severka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí