Malíř a měsíc

Malíř a měsíc

Anotace: ____

Pro měsíc, co tázal se podzimu,
malíř srdce maloval.
Nevěřil v ten správný tvar.
Srdce z pouti.
Okraj z cukru, střed s v medu topí.

Kde lidé mají svojí tvář?
Co ve tmě se ukrývá?
Když já jsem, však prázdný, pryč.

Tepny, žíly, vlásečnice.
Srdce sílí, nabývá na kráse.
Tep mohli vidět, když světu ještě divili se.
Teď slepí jsou a možná proto zničili se.

Malíř u plátna již tiše sedí,
úsměv ve tváři.
Přemýšlí, když namaloval srdci kopii tak věrnou.
Proč jen krev namaloval černou?
Autor Satr, 07.09.2010
Přečteno 271x
Tipy 5
Poslední tipující: Gabrielle, Jaine, Niky88, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Má to to zvláštní něco, co s člověkem zatřepe - krásná...

08.09.2010 19:56:00 | Jaine

Malíř barvičku přemaluje
tvar srdíčku domaluje
lásku v něm potom vyčaruje:-))).A hotovo,basta fidli:-)))

07.09.2010 22:19:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí