Čtvrtý den o vodě a chlebu

Čtvrtý den o vodě a chlebu

Anotace: Procitnutí, zloba na společnost a lítost.

Sbírka: Dny o vodě a chlebu

Písař ohraným inkoustem
nasliboval lidu prostém,
rozdělíme všechno všem
stačí zvolit jen náš sněm !

A tak jako náměsíční jdou
muži, ženy všichni vděční
vstříct neznámému písaři
hlavně ať všem se zadaří

jenže chyba lávky člověče,
každý slib jako voda hlínou proteče
a nezbývá už dalších slov,
ti jež říkají si "mocní" tě už mají
jen tak, na prostý chov.

Dobrým slovem nejde dobýt svět,
neb lidská pýcha změnila ho v prohnilý to květ,
bez místa na pravdu, podobna klepadlu,
jež dávno není potřeba
ať prý vládne spotřeba
se snůžkou lží
a lidi? Nechť jsou zlí
to zavelel had s jablkem
jezulátku v roušce.
Autor Fanosh, 09.09.2010
Přečteno 280x
Tipy 5
Poslední tipující: SatanX, dream in emptiness, Veru, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Neotrele...pekne :-*

09.09.2010 08:56:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí