Kukačka

Kukačka

Anotace: Jak se asi cítí kukačka, která nikam nepatří, nemá domov, nemá kam jít? Kukačky jsou i mezi námi lidmi...

Jen další noc, kdy zas bloudíš
ztracená
hlasy tvé staly se tebou
jsi pouhá ozvěna.
Proč ještě čekáš? Vždyť čas je tak krátký.
Seber se, utíkej a nevracej se zpátky.
Trmácej nohy až tam, kam vede tě cesta blátivá
do klína skal, kde ozvěna tiše doznívá.
Odporná, špinavá, vyjetá feťačko
nepatříš sem, nepatříš k nám,
tak táhni, kam patříš, dotěrná kukačko,
daleko zmiz, a zůstaň si tam.
Až křídla unavíš, nohy své trmácej
bez směru, bez cíle... po celým světě,
mezi nás ostatní víckrát se nevracej
ať nikdo nikdy už nenajde tě.
Já hledám tě, kukačko na mezi,
do hodin možná ulétla jsi,
hledám tě v rubrikách Ztráty a nálezy,
hledám tě všude, a zbytečně asi.
Autor Borgia, 09.09.2010
Přečteno 277x
Tipy 4
Poslední tipující: dead-head, sluníčko sedmitečné
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Milé dílko!

09.09.2010 11:39:00 | sluníčko sedmitečné

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí