V utajení

V utajení

Anotace: vždycky něco zůstane..

Jen půjčit si knížku,
zlehka obálku otevřít,
po prstovým bříšku
o dychtivé listování
opatrně rozetřít,
bez neznání počátků,
bez přestání,
jen vpíjet se do řádků…

chápat všechna slova,
tečky každé věty,
citlivý hmat,
o krajinné ústrety
smáčet si rety,
hned na začátku a znova
na koncích stát.

Otáčet zašlé stránky,
to na jedné
vyrytá jména milovaného
s očima jak studánky
a kaňky teprv dopisů
probuzených ze schránky,
na jiné zas
prosby osamělého
s kapkami slz vytrysklých,
tucty neviditelných niterních spisů,
jež rozpoutal lidský hlas
a duše v popraskání převisů,
stopy dechů od čtenářů obtisklých.

Jen jak půjčit si knížku,
od časoprostoru rozlétnout,
jak pod skořápky oříšků
ve skulinkách děr
jednoduše nahlédnout
do vašich kožíšků,
tepavých doslovů
roztodivných těl,
do dunících pelíšků
a horoucích červení
srdečních domovů,
co navždycky zůstanou
v jedinečným utajení…
Autor Jiná, 10.09.2010
Přečteno 269x
Tipy 27
Poslední tipující: labuť, zelená víla, zlomený a nanicovatý -__-, susana načeva, Gabrielle, Psavec, zenge, WAYWARD, Kars, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nádherná báseň...

11.09.2010 19:49:00 | zelená víla

tohle..je to Tvoje a má to duši! -pro mě...úžasné

11.09.2010 14:30:00 | zlomený a nanicovatý -__-

To je nádherá:))
ST

11.09.2010 14:05:00 | susana načeva

báseň se dá lehce zapamatovat.. je jako srdce na dlani

10.09.2010 21:29:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí