Piano

Piano

Anotace: ...skoro dva roky stará...

Ako milióny farieb dúhy
znejú kladivká čierno-biele,
keď krehké prsty rozochvejú struny,
keď milé trilky rezonujú v tele.
Priestorom nesie sa zvláštny pach
Pach tónov v piatich riadkoch
Kľúčom odomkneš kľúč
A zahodíš.
Z krídla presvitá barokový lúč
a ty sa znova narodíš.
Teraz nahý objímaš svoju bútľavú vŕbu,
mocnejšie ako milenku.
Ani Fryderyk - básnik z obrazu luny,
nespriadol by pieseň lásky.
Ani rozum, ktorý tónmi hladíš,
nemá odpoveď na otázky.
Pianissimo, pokojné a krotké
Ako ty
Agitato, vášnivé a divoké
Ako ty
Si herec
Si herec presne napísaných tónov,
no i tak ich nikdy neskrotíš.
Hudba už nie je výsada salónov,
a tak esperanto zdá sa nepotrebné.
Autor Lenka Hrdá, 10.09.2010
Přečteno 289x
Tipy 13
Poslední tipující: Ollie, Radek.oslov.Šafárik, Gabrielle, jedam, Zorenka Ježková, Dorota Nejaká, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jéje,teda,teda-tohle mě dostalo!:)

11.09.2010 00:40:00 | Zorenka Ježková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí