Z PODPOSTELÍ III

Z PODPOSTELÍ III

Anotace: ...další z dalších.

Sbírka: Z PODPOSTELÍ

***

V kostele vonělo
barevné světlo svítilo do tmy
varhany dohrály
kašel
ticho a ty

Prsty tvé svěcené
smočil jsem za tebou
můj kříž
byl jsem tam dřív
pral jsem se s klikou
tys mohla volně jít
ohlédla jsi se

"Děkuji pane"

Slyšel jsem holubí křik
kroky s hůlčičkou
tramvaj
odjíždějící prázdno
s poslední babičkou
stisk povolil
vrznutí puštěných vrat
cvaknutí klíče

Páchl jsem kadidlem
každým dnem víc a víc
nic
hučení modliteb
znal jsem už nazpaměť
nocí
seděl jsem na schodech
chrámových

"Dobrý den, pane"

Ten den
slunce vyšlo podruhé
voněl jsem tělem tvým
"tak v pátek"
ve čtvrtek si ji Pán Bůh vzal

***
Autor WAYWARD, 11.09.2010
Přečteno 271x
Tipy 49
Poslední tipující: jitka.svobodova, Ráchel, strawbery, šuměnka, labuť, hašlerka, TetaKazi, synanceia, Krahujec, Myrja, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvé básně mám moc ráda. Ráda se v nich ztrácím...

15.09.2010 07:52:00 | Ráchel

potřetí v křiku holubím
s kostelním pachem na těle
jdou výdechy ven omšelé
navzdory teplu v těle zim...

13.09.2010 13:45:00 | šuměnka

S u p r o v k y !!!

13.09.2010 11:57:00 | labuť

zvláštní,krásné psaní básní...

11.09.2010 10:28:00 | Quigleika

ST Boží...

11.09.2010 06:53:00 | zenge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí