Podzimní svítání

Podzimní svítání

Anotace: psané v půl šesté ráno...

*


Miluju tyhle podzimní rána,

kdy šedavý opar nad městem

brání ti nadechnout se.

Mlha objímá každou jednu postavu

a s prvními paprsky stárnoucího slunce

probírá tvé vlhké vlasy.

Doufáš, že nebude mrholit,

že to, co dopadá na tvou tvář, je jen mizející pozůstatek přicházející zimy,

která si musí už od srpna dokazovat,

že na to má.

Podzim už teď pozlacuje listy

a jiné nutí v rozpacích červenat.

Stydí se,

že každé ráno závistivě přihlížejí odlétajícím ptákům.

Kdy i ony poletí?


Miluju ty chvíle,

kdy rodí se nový den.

Člověk si přijde na Zemi úplně sám.

Jen šedivý opar mění se v růžový

a vysoko nad hlavou kreslí ve vzduchu aeroplán.

Vůně svítání je neopakovatelná.

Pokaždé je cítit jinak,

ale vždy zní pokušením, nevinností i váháním.

Miluju svítání.

Hlavně podzimní…


*
Autor Temeraire, 12.09.2010
Přečteno 296x
Tipy 4
Poslední tipující: James Libustka, Agniezka, CULIKATÁ, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná.

12.09.2010 18:51:00 | CULIKATÁ

...já taky.
Vůně svítání je neopakovatelná
pokaždé je cítit jinak

12.09.2010 18:37:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí