Žalm 38

Žalm 38

Anotace: "Bajka...1938..."

Zde v srdci Evropy,
v tom lipovém háji,
se svolením bez stopy,
zlé síly si hrají.

Lev spoután okovy,
rozkaz je náhubek,
podoben rekovi,
z boje by neutek.

Chtěl v čele stát,
hrdě bránit svoji zem,
s přesilou se rvát,
aby mír nebyl snem.

Ale mocní rozhodli,
takhle mu bude líp,
pro jejich pohodlí,
nevadí, kdyby chcíp.

Tak tady spoutaný,
roní a sleduje,
jak národ bezbranný,
trpí a běduje.

Černý pták nad krajem,
zastínil slunce svit,
i když to prohrajem,
chyba ani nezkusit.

Orlice již na hřbetu,
sedí, drápy zatíná,
lev nemohouc odvetu,
síly zbylé napíná.

Však v nerovném boji,
bílou hřívu barví krev,
dravec nad tělem stojí,
utichla naděje, lví řev…
Autor Tomíno..., 13.09.2010
Přečteno 314x
Tipy 3
Poslední tipující: Descardea, Jedůfka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí