Stín

Stín

Anotace: ...

Sbírka: sbírka

Tak ještě naposledy žhavíkem si posvítím na cestu, dřív než zhasne udělám dým.
Trochu se nakloním, natáhnu - vezmu si hvězdu, schovám ji do srdce - nezaplatím.

Chodník se rozejde, začnou mě míjet stromy, s někým jsem tady stál, ale nevím s kým.
V dáli na kopci bydlí nějaké domy, najednou padám na zem - chytá mě stín.

Zvednu se - nohy udělají pohyb, není to v pořádku já nic nevidím.
Marně hledám hvězdu, když někdo začne zvonit, je to on a hvězda s ním.

Dobře ho znám, celý život za mnou musel chodit, dlouho vyčkával, pak do srdce vrazil mi klín.
Do jeho černé vesty musím se teď odít, protože on je pán a já jsem jeho stín.
Autor zdenk, 16.09.2010
Přečteno 230x
Tipy 1
Poslední tipující: Skalsky Pavel
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí