V šerosvitu

V šerosvitu

Anotace: báseň o šerosvitu a nesmyslných kontrastů

Sbírka: Bolesti a strasti

Ze tmy světlých koutů
plavu na nebesích.
Z černě modrých světů
vzkvétám na kobercích.

Z touhy mučedníků
křičím slova na nic.
A z kulatých obdélníků
jsem obětí štvanic.

Za soumraku ráno
nabízím svět v dlaních.
Neslyším tvé ano,
jen bolest ve zbraních.

Z posledního slova
vidím začátek.
A provdaná vdova
šije bílý šátek.

Oči tvé proletí světem.
Ze snů vidím realitu.
Naposled zamávám dětem
a ocitám se v šerosvitu.
Autor Richard Ježek, 17.09.2010
Přečteno 286x
Tipy 2
Poslední tipující: Antares, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí