Dáma z Elche

Dáma z Elche

Anotace: na podstavci kamenném...

Sbírka: Zklamání.

Jsi jak dáma z Elche na podstavci kamenném
v tom prapodivném kraji
a štěstí, láska se tě asi bojí.
Tam v tom kraji pod Elbrusem
a život běží chvíli cvalem, potom zase klusem.

Jsi jak dáma z Elche
když ráno vstáváš
a večer v smutek upadáš.
A s černou nocí jen slzy na polštáři
i Měsíc pak venku smutně září.

Jsi jak dáma z Elche
tak zcela osamělá
a zimou, chladem se třeseš téměř celá.
Tak sama ve svém hradě sovím
proč tak smutná, tak to ti sotva povím.

Jsi jak dáma z Elche
tak sama téměř bezejmenná
s tou tváří co je vskutku němá.
Ta tvář, jak bysta na podstavci kamenném
ta tvář, vypovídá o srdci tvém zhrzenném.

Jak dáma z Elche...
Autor Paulín, 18.09.2010
Přečteno 356x
Tipy 28
Poslední tipující: mkinka, Gabrielle, carodejka, Churry, NikitaNikaT., hašlerka, Mbonita, Psavec, labuť, zenge, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hluboké a upřimné.

20.09.2010 23:00:00 | carodejka

Tvé dílko se mi moc hezky četlo. Má v sobě mnoho, hloubku, jisté kouzlo, upřímnost, zamyšlení. Za to všecko ST!

20.09.2010 08:27:00 | NikitaNikaT.

krásně napsáno..ST!

19.09.2010 21:13:00 | hašlerka

Někdy je člověk v sobě sám

ST

19.09.2010 20:31:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí