Árie

Árie

Anotace: ...

Z klobouku napětí vystřelí tón
muže co fouká na saxofon
noty se vánkem zahřívají
s houslovým klíčem si šepotají

Árie na housle, harfu či basu
orchestr vášní nebesky zní
každičký palec pro tuhle chasu
nahoru oči vždy rozední

Motýlek letí i visí na kravatě
tóniny z pianin po struně kráčí
a když mé rýmy ani po lopatě
nechápeš, tak řekni jen "stačí"!

V refrénu vyniká chorálu žal
trpký je čin co v opeře sténá
slepcův zpěv mě do útrob hnal
a já chronologicky padl na kolena

Hluboký vzestup do výšin hřál
hlasivkám aplaus po právu patří
a já byl u toho, když on tam stál
pěnkavy rozhýbal na raz, dva tři

Končí již muzika, slzy se hrknou
rudnou jak líce, tak dlaně hřejí
těžko se polyká, tak píseň smutnou

jak dásně u lžíce, i já lehce pookřeji..
Autor Estan, 23.09.2010
Přečteno 288x
Tipy 6
Poslední tipující: Gabrielle, saddova, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

neco vytek bych mela, ale libila se mi tvoje tvorba, slova v basni uzita, neni klise a neco v sobe ma. jen tak dal

23.09.2010 21:43:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí