Podivnost snění

Podivnost snění

Anotace: Jak zvláštní je snění.

Když zavřu oči, otevřen spánku
v dálce pak ztrácí se známý můj svět
pak najednou myšlenka otočí stránku
slyším zas, vidím zas, prstů mám pět.

Známé mi tváře prazvláštně činí
ba i já zdám se sám sobě cizí
pravda je lež a stejní jsou jiní
skutečnost mění se, občas i mizí.

Co je to se světem, je celý naruby
pravidla neplatí, chaos tu velí
vědomě řítím se do vlastní záhuby
postupně ztrácím se, ztrácím se celý.

A hle, slunce, pálí mě zpod víčka
znovu jak poprve procitám ze spánku
zas další den, ta ohraná písnička
cítím tu svěžest plující ve vánku.
Autor Pelican, 23.09.2010
Přečteno 355x
Tipy 17
Poslední tipující: Kropydlína Škopounová, Danga, Adellide, Sýkorka07, Gabrielle, Zasr. romantik, Tamara, labuť, malá slečna, saddova, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Snění je prapodivné, o to víc, když člověk sní za sne...

14.03.2011 19:32:00 | Adellide

chvalim , neni to klise...

23.09.2010 21:35:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí