Jen trochu tepla...

Jen trochu tepla...

Anotace: sedím si to v kanceláři, kde je děsná zima a jedna malá kamínka se snaží trochu hřát...

Velká místnost
a v ní malá kamínka.
Svítí do tmy
a málo hřejí.
Teplo kdesi v beznaději
marně svádí s zimou boj.
Je téměř nahé a nemá žádný kroj.
Jako láska chtělo by aspoň trochu tepla mojí duši dát.
Hýčkat moje tělo a maličko ho hřát.

Koukám se do toho malého topítka
a posílám k němu svoje přání.
Chtěla bych se k němu přitisknout
nebo aspoň dotknout dlaní.
A vnímat to teplo,
které by prošlo do mých zmrzlých kostí.
Až tam, kde se stále krutá zima hostí
a pořádá jednu párty za druhou.
Snad až tu ty další dva měsíce nebudou,
trochu se ohřeju a roztaju jako ledy v řece.
K slunci se usměju a zašeptám: „Tak přece...“
Autor melebele, 09.01.2006
Přečteno 324x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A nechtěj mrchy hřát, a nechtěj.

09.01.2006 15:58:00 | JardaCH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí