Já, ona, on i oni ve tmě

Já, ona, on i oni ve tmě

Anotace: Nezhasínej, chci to vidět!..O tom jak zoufale potřebujeme alespoň paprsek světla, který se odrazí, dopadne na sítnici a my prozříme. Úplná tma jinde, než v naší posteli, přináší neklid a nejistotu. :-)

Všude se válí tma,
je černá jak uhelný prach,
krajina mlčí a podivný chlad kolem se krčí,
vychází z noci a tvé tělo chce objímat.
Máš strach?

V dlani objeví se sirka,
když škrtneš vzbudí se plamen, začne se smát.
Chvilinku si bude malý oheň stýskat,
pak pomalu zrudne a zahyne.
Je zase tma.

Podivná nejistota, když oči nevidí.
Není motýl, květ, dětská knížka,
jen černá opona dokola,
jeviště světa spí nebo to snad ty?
Co je za oponou?

Tu vyšel přítel měsíc.
Bylo divné, když tu doposud nebyl.
Jeho svit mi ukázal, co dělat mám dál,
políbil svíci ležící opodál.
Tím rozptýlil depresi a vložil naději.

Našla jsem knot, co bude žít a hřát,
stačí ho o to požádat…
Když bylo světlo ze svíce i z měsíce,
objevil se kraj kolem,
sic šerý, v šedi oblečený…

Byla jsem tu já, ona, on i oni
Nebyl to blud, přelud, fantasmagorie,
ani hra, kde já neúčinkuji.
Vlastně..
…byl to svět a já už se nebála, protože tma nebyla tak černá.
Autor Nonna, 25.09.2010
Přečteno 253x
Tipy 9
Poslední tipující: jedam, labuť, hašlerka, CULIKATÁ, malá slečna, Gabrielle
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zvláštní styl..:-)

25.09.2010 10:21:00 | Gabrielle

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí