Kryj se, světe, útočím

Kryj se, světe, útočím

Anotace: Několik rýmů, které se tak nějak poskládaly samy dohromady...znáte to ;)

Sbírka: Ostatní básně a jiné

Fantasie zmírá v rukou znaveného básníka,
jež před slují stvůry na kolenou klečí.
Krom něj se stvůrou se nikdo neutká,
to důvod jest, proč usedavě brečí.

Pojďme spolu s ním pozvednout svůj meč,
a stvůru reality vyzvat na poslední steč.
Nebude to souboj lehký, to je jistá věc,
bohužel nás svírá života nedobytná klec.

Osud brání se, rychlý úder střídá kryt,
však konečně náš ostrý oboustranný břit,
projde obranou té stvůry zvané svět,
místo krve z krku ven vytéká pár vět.

Těch pár líbezných vět stejně jak krev dračí,
nesmrtelnost básníkovu zcela jistě značí.
Nyní je čas na ostatní, by svůj souboj svedli,
aby meč zarezlý ve svém nitru ke slunci zvedli.

Meč, jež od dětských let nikdo v ruce netřímá,
jehož ostří v soubojích lítých již nehřímá.
Pozvedněme lidé drazí tuto hračku dětských let,
a společně pojďme nakopat ten reálný svět.

Na zteč...
Autor Gandalf, 26.09.2010
Přečteno 524x
Tipy 11
Poslední tipující: Bíša, Gabrielle, James Libustka, nejsembásník, NikitaNikaT., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Paráda, tak aspoň někdo ;-)

27.09.2010 10:52:00 | Gandalf

jdu s Tebou...

27.09.2010 09:05:00 | nejsembásník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí