Perla na dně Tvé dlaně

Perla na dně Tvé dlaně

Anotace: Zas jeden z osamělých večerů vkradl se mi do podvědomí

Sbírka: Ztrácím tě

V ohbí zlých skutků
moje duše pláče


Bortí se víra našich předků
Hlubokou brázdu vyrývá
nekonečná vlahá bezmoc

Hříšná touha trhá na kusy
vše, o čem sním si potají

Když zhasneš lampu a rozevřeš
dlaň s perlou na dně

Křtíš mě a proklínáš
Nenávidíš... jak sladké

Volám o pomoc

Zas odhrneš sníh
a pod ním já
schoulená na devět západů
Zamčená Ztracená Zrazená

Odplouvám na bárce zázraků
do krajiny, kam vítr zavál
osudem zkoušený,
nemilovaný,
odmrštěný stesk po domově

Po lásce

Po tvé náruči

Umučí
mě tvé mlčení

Nepřestávej doufat,
dokud jsem tady
a čekám

Autor Ori Eremos, 28.09.2010
Přečteno 710x
Tipy 20
Poslední tipující: tato22, Wor, Matsuyama Tatsuko-chan, carodejka, Anne Leyyd, Chancer, Radek.oslov.Šafárik, James Libustka, Gabrielle, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká, je v ní vše, láska touha i trochu smutku, moc se mi líbila.

09.10.2010 19:53:00 | carodejka

Souhlasím s Chancer. Jinak je to velmi povedená a silná báseň. ST

09.10.2010 19:07:00 | Anne Leyyd

Dokud dýchej, doufej ;-)

03.10.2010 21:47:00 | Chancer

Pěkná.

29.09.2010 07:33:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí