Koleje

Koleje

Anotace: Počítají pražce Zvláštní pocit máme oba

Koleje

Tik ťak prosí kyvadlo

A srdce ze zlata
Nebo s kamene?

Co je těžší?
Co se dá lépe zpeněžit

Srdce ze zlata
A nůž do tebe

A to mne těší
Ta možnost to prožít

Zvláštní pocit máme oba
Nemám tu moc
Slyšet tvé slzy
Zvláštní pocit máme oba
Je slyšet noc
Ty umíráš brzy

A kde jsou básnici když je potřebujeme?

Ta touha bolí
Již dlouho jsem nepsal
Papír voní
Inkoust
Ale já zaspal

Zase plkám o hovnech
A moci páni posílají
prachůchtivé na smrt
Nebo zabít?
Ta touha bolí
Již dlouho jsem nepsal
Zvláštní pocit máme oba

Dívka zavíří copy a v bílé dlani svírá ručky
Jede vlak a oni?
Počítají pražce
Zvláštní pocit máme oba
Tak nasyťte se pocity!

Tak dlouho jsem necítil vůni papíru
A dotek kašmíru

strojvůdce nestačil zabrzdit
Andělé plakali
Když duše hořeli

A kde jsou básníci teď?

Jaký je rozdíl mezi slzami dětí
A těch co si myslí že byli zrazeni?
A k tomu je tu poezie..

Zvláštní pocit máme oba
Přátelé! Je zvláštní doba

I já..
Jednou jsem byl beze smyslu
Ale i to se dá léčit
Ne jako dětské tváře překvapené
Na kolejích zohavené
A rozbité smysli či duše
Chceteli..
Strojvedoucího
Ta touha bolí
Ta touha plakat
Když moci páni posílají
prachůchtivé na smrt
Nebo zabít?
Ano bolí,
Slzy dětí
Rovné jako koleje
Koleje z očí
Autor Arthur Bimbaud, 29.09.2010
Přečteno 287x
Tipy 1
Poslední tipující: Bourdon d'Charpiott
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí