Sluníčko a Měsíček

Sluníčko a Měsíček

Anotace: . . .oba zaujímají vážené postavení. . .

Nasaď si sluneční brýle
ať můžeš tomu váženému muži
pohlédnout do zlatých vlasů
a oplatit jeho zlaté pohlazení
upřímným povytáhnutím koutků úst
tak usmívej se na Sluníčko

. . .

neboj se jeho stisku
nespálí Tě dotekem
jeho ruce hřejí láskou
a upřímným přátelstvím
nespečou Ti ruku do popálenin

. .

važ si Sluníčka
hledí Ti do tváře
a jeho blízkost
dává všem radost

.

k večeru musí odejít
vystřídá se s Měsíčkem,
který rád zatemňuje oblohu

. . .

i on je vážený,
i když mnozí
uléhají ke spánku,
když je na vycházkách

. .

někdy si ukusuje tvář
a srpek jeho obličeje
je masochistickou
bolestí, kterou
vidí noční pozorovatelé

.

oba respektují svůj čas
oba v tomto světě mají
své vážené místo

.

a oba odcházejí a přicházejí
vstříc dalším dnům a nocím
Autor Tomáš Přidal, 02.10.2010
Přečteno 248x
Tipy 20
Poslední tipující: Danga, jitka.svobodova, Bíša, Gabrielle, Jiná, Květka Š., Niky88, umělec2, Agniezka, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně napsané, slunce a luna tvořící jednotu, oba stejně důležité pro veškeré bytí.......:)

06.10.2010 19:53:00 | Danga

Přirovnání tedy srovnání

02.10.2010 18:47:00 | umělec2

Moc hezká a pravdivá.

02.10.2010 16:26:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí