Skála

Skála

Anotace: Jitro u moře

Za obzorem vstává slunce
tahy štětcem zařezávájí tváře do skály
tisíce obličejů odráží se na vodní hladinu
vrcholky hor se dnem se rozpálí
a ty jsi ranní vánek
čeřící skelný povrch moře
zamazávající oči, těla, duše
na královském, slaném a prosluněném dvoře
po probděné noci - oči dokořán
stále více - cítím se probodán
pak jen dotvořím obrazy umělce
do skal se zabořím v bezbranné domněnce
vždyť cítím to už celou noc
ruce mi kamenní
bořím se do skal
na smrt už znavený
Autor bubák, 03.10.2010
Přečteno 267x
Tipy 10
Poslední tipující: Gabrielle, Mbonita, Agniezka, CULIKATÁ, Denael, Jana M., Kapka, CRASH
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí