Strom

Strom

Anotace: jen tak..

Co opravdu důležité je ?
Ptá se strom svého listí.
Proud řeky posílá mě
A hloubka toku to jistí.

Dub nebo javor, na tom nesejde
Pro semínko co kdysi vzkvétlo,
Proudící po proudu jenž brzy posejde
Ale svou touhou do větru vzlétlo.

Pomíjivý je strom, pomíjivý život v něm,
Důležita je cesta, důležitý obraz těm,
jenž na povrch se slepě vážou,
dojít k smyslu nedokážou.

Těžké je odhalit kouzelníka,
Jehož tajemství jsou skrytá našemu oku,
Snadné je cítit tony bubeníka
jenž hudbě dává zvuk vojákova kroku.

Co důležité je, skryté oku jest,
Ať už semínko stromu v řece,
Či tvrdě inkasovaná boxerská pěst
Pro zločince důležitá lekce přece.

Nadherné místo je země, modrá planeta,
Panenské laguny, i divoké moře,
A v noci nad oblaky,semtam i kometa.
Sama na cestě vesmírem,mířící k hoře.

Na te hoře stojí člověk, jenž si něco přeje,
Je sám, přemýšlí nad smyslem,
A něco ho v srdci hřeje,

Že čas který se zdá, že se zastavil,
Není důvod, za který by se postavil,
Tím důvodem jsou činy a skutek,
Hybná síla myšlenek naších,
Jenž vyhání ze srdce žal i smutek,
Vhání vůní do životů vaších
Autor fire.tiger, 03.10.2010
Přečteno 232x
Tipy 2
Poslední tipující: Dota Slunská, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí