Uprchlíci s kterými se počítá

Uprchlíci s kterými se počítá

Anotace: . . .stránky matematických učebnic zejí prázdnotou. . .

Čísla z matematických
učebnic se dala na ústup
už je nebavilo, aby
s nimi bylo počítáno
jako s něčím nehmotným

. . .

získala vlastní tvar
získala vlastní duši
dala se na útěk
schovávala početné bratry
a sestry v úkrytech
před zraky matematiků
a dětí školou povinných

. . .

všichni jsme s nimi počítali
všem teď chybí
a to, že uprchla
s tím nikdo opravdu nepočítal
ani ty největší mozkové
kapacity přes číselné řady
všichni mají v hlavách zmatek

. .

kdo počítá s tím,
že se vrátí,
myslí jako ten,
který má čísla rád

.

kdo počítá s čísly
nastolí pořádek
ve sčítání lidstva

.

a tudíž má plus
k dobru racionálního
uvažování

.

ale nikdo
doopravdy neví,
zda se skutečně
vrátí na stránky učebnic

.

což je mínus pro
zanícené počtáře

.

a plus a mínus
vyruší tento zádrhel
Autor Tomáš Přidal, 03.10.2010
Přečteno 229x
Tipy 13
Poslední tipující: Danga, Gabrielle, Bíša, jitka.svobodova, Jiná, Mbonita
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Matemetika je zákon a pořádek.Tady bude vždy platit ,za každého režimu,že 2+2=4.

07.10.2010 20:33:00 | jitka.svobodova

matematika je královna věd..a to ví i filosofové:-)
a ty jsi to tak pojal

03.10.2010 18:42:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí