Mrazení

Mrazení

Anotace: Podle stejnojmenné knihy. nádherný a dojemný příběh o vlkodlacích.. musela jsem ho zveršovat.. :)

Období se střídají,
léto, podzim, zima,
je tu opět chlad a mráz,
nevlídné to klima.

V létě bývám člověkem,
čas však plyne skokem,
je tu zase zima, mráz,
já jsem opět vlkem.

Nenávidím zimu,
chlad na kůži zebe,
ta bolest když se měním,
ztrácím část sebe.

Sleduji tě tiše,
z hlubin lesa,
i ty mě vyhlížíš,
mé srdce plesá.

Zas blíží se zima,
chlad je jako v hrobě,
já se však proměnil,
jen kvůli tobě.

Znala jsi mě dosud,
jen v podobě vlčí,
však poznala jsi mě
podle mých žlutých očí.

Náš první polibek,
jsme spolu prozatím,
naslouchám vytí vlků,
už brzy se k nim vrátím.

Už cítím zimu,
v níž hrozba se skrývá,
nechci tě opustit,
však co mi zbývá?

Zima je nelítostná,
už blíží se proměna
a já budu znovu vlkem,
vlkem beze jména.

Tenhle rok bude,
mým rokem posledním,
příští léto už se
v člověka nezměním.

Čas plyne rychle,
podzim líně zívá,
ach, lásko, ty netušíš,
jak málo času zbývá.
Autor Charibeja, 04.10.2010
Přečteno 251x
Tipy 8
Poslední tipující: Anjesis, E., James Libustka, CULIKATÁ, Kapka, Agniezka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkný příběh

24.11.2010 16:22:00 | Anjesis

Děkuji. Vím, že báseň je nic moc.. příště se polepším :)

05.10.2010 17:41:00 | Charibeja

moc caste opakovani stejnych slov - napr ZIMA, mi tve dilo dost haní... napad se mi libi.. zpracovani je mozna az moc dlouhe a po case zacne nudit, hlavne, ale proto, ze v ni neni nic noveho a to caste opakovani slov.. sem tam ti ujel rytmus, na to bacha, pak se to hur i cte..

04.10.2010 18:34:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí