Změna je život.

Změna je život.

Anotace: Změna je život, možná trochu otřepané téma, ale pojal jsem ho po svém myslím :-)

Změna je život.

Měníme ponožky a spodní prádlo,
mění se měsíce,
směr mění kyvadlo,
měníme lásku,
střídá jí samota,
měníme nenávist,
tu střídá prostota.

Prosti všech citů,
jen v hlavě myšlenky hučí,
a zhoubný nádor,
na plicích,
z kouření pučí,
jak černý lotos,
co kořeny vpletl,
aby nás z porvchu,
matičky země smetl.

Očistil, obrodil,
zabalil v bílá roucha,
abychom znovu slyšeti mohli,
jak moře hlasů kolem nás šplouchá,
a mohli jsme rozlišit,
to dobré od zlého,
mohli jsme potěšit,
sebe i druhého,
a našli smysl života v bytí,
ač chudí jsme,
budem přec sytí.

Možná že stojí dnes za to to zkusit,
nový den začít a ty staré si zhnusit,
protože pohledy na zpátek,
vracejí nás tam,
kde zůstal jen zmatek.

A tak se ptám,
co dnes změnil jsem k lepšímu?
Pomyl jsem nádobí,
na večeři uvařil čínu,
ulehčil od práce druhým a sobě přidal,
protože rád bych se na Váš úsměv dival.
Autor Atilla, 05.10.2010
Přečteno 481x
Tipy 8
Poslední tipující: Rezkaaa, Fog, Danga, Elisha, James Libustka, Agniezka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Geniálně geniální.

20.10.2010 22:51:00 | Fog

Moc dobré..

05.10.2010 21:01:00 | Elisha

určitě..změna je život..a člověk se vyvíjí stále..

05.10.2010 20:38:00 | Agniezka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí