skákající...

skákající...

Anotace: do záběru...

ležím zády na prkně
skokanské věže
pár metrů nad vodou
osiřelého koupaliště
a dívám se zakloněnou hlavou
na pestrobarevné listí
co plachtí ke svému nebi
na hladině..

z apliónů
se linou zvuky
šumivých tónů podzimu
když tu náhle
je přehlušily kroky
pootočil jsem oči
a tam poskakuješ ty
v šatech umně spíchlých
z lučního kvítí
s balónkem tuleně...

zastavilas
kousek ode mne
rozložila trojnožku
zručně nasadila zrcadlovku
rozvěsila pár lampiónů
a zvolala Haló pane!
ráda bych vás zvěčnila
do svého měsíčníku
co dělají lidé po létě...

já se překulil
odhodlaně
bleskem skočil šipku
až k tobě
a od té doby plavu
v tvé hlubině...
Autor enigman, 06.10.2010
Přečteno 330x
Tipy 35
Poslední tipující: isisleo, Mraveneček, Agniezka, Gabrielle, Jana M., kroužek, hašlerka, Churry, dream in emptiness, zenge, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

střemhlav..skočená:-)

06.10.2010 15:03:00 | Mbonita

Hlubiny bývají zrádné...:-)

06.10.2010 13:48:00 | střelkyně1

Jsem těmi šumivými tóny
a slova Tvoje mohu potvrdit
/že listy padat mají sklony
že záklon hlavy tvoří možnost snít
že osvětlil jí lampiónů třpyt
a že když plavas´k ní, tak chtěla vlnky honit...

06.10.2010 12:03:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí