HOKEJOVÝ PROSLOV FORMOU BÁSNIČKY

HOKEJOVÝ PROSLOV FORMOU BÁSNIČKY

Anotace: Každá devátá třída na konec školního roku vytvoří proslov, ve kterém popisuje celých devět let strávených na ZŠ. Já jsem do toho svého vložila svůj milovaný hokej a pojala ho netradičně formou básničky. Nutno podotknout, že jsme sklidila velký potlesk.

Ač jsem většinu tohoto proslovu (básničky) složila já, původně to byla skupinová práce, na které se podílel i můj kamarád. Proto vždycky na začátku řádky, kterou vymyslel on, jsou hvězdičky. =)

*Vážení přátelé, ctihodné lidičky,
*vítejte v aule té naší školičky.
Teď povíme vám jeden hokejový příběh
o naší jedinečné 9.A třídě.

V sezoně 2001/2002 nás draftovali do první třídy,
zažili jsme chvíle slávy i ty plné bídy.
V první třetině jsme byli ještě v dobré formě
i naše chování bylo celkem v normě.

*Trenérky byly naši velkou autoritou,
*dosáhnout u nich pochvaly bylo naší prioritou.
*Pak do rukou nám strčily brusličky, s prosbou,
*ať nezlámem si nožičky.

Tehdy ještě nikdo z nás nechodil na lavici trestnou,
naopak každý dostával přihrávku přesnou.

V nové sezoně 2003/2004 nás vytrejdovali o patro výš,
a my hráči jsme k sobě měli nějak herně blíž.
Druhá třetina nebyla znamením lehkého rozbruslení,
bylo najednou těžší dosáhnout nějakého ocenění.

Došlo k tomu, že někteří méně trénovali,
jak zlepšit jejich útok trenérky marně plánovaly.
Už to nebyly jen samé výhry,
museli jsme použít i hokejový talent, chytrost a píli.

Byli jsme připraveni jít dál, tam, kde je spousta krosčeků.
Nebylo by vám z toho do breku?
Ve třetí třetině končila utkání dost často prohrou,
zřejmě jsme neměli hokejku správně ohlou.

*Dobrá nálada se skvělou herní taktikou,
*byly často receptem na šanci k vítězství velikou.
Přišlo hákování, nájezdy, bodyčeky i osobní tresty,
ty jsme taky dostávaly hlavně za protesty.

Občas se nám nedařilo být pořád zticha,
zvlášť když hlavní trenér často lajnama míchal.
Jenže vzpomeňte si sami, jaké je to,
celý zápas na střídačce sedět a mlčky na svého kouče hledět.

*Když pak někomu přeskočil puk hokejku
*a on měl z toho nervy, nastoupili kolem něj jeho věrní.
*Podali mu ruku, pomohli na nohy
*a vyřešili všechny jeho vnitřní neshody.

No a teď jsme ve finále,
pak půjdem zase o klub dále.
Nyní stojíme tu před vámi
a chtěli bychom medaili.

*Trenérům děkujeme za přízeň a nervy,
*našemu týmu přejeme, ať si je dál věrný.
Ať vynikáme svojí odvahou, vůlí a bojovností,
alespoň tak, jako čeští hokejisté na letošním zlatém mistrovství.

Kristýna Mitášová & *Tomáš Vacek
Autor Kristýna Mitášová, 06.10.2010
Přečteno 1261x
Tipy 11
Poslední tipující: James Libustka, Hazentla, Radek.oslov.Šafárik, Caprica, CULIKATÁ, J sh' T r' k
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí