Dívám se...

Dívám se...

Anotace: Bez stínů by nebylo světlo, Bez noci by nebyl den. - smutno mi je... nebo - spíš vlastne jaksi jsem teď bez pocitů... :(

Dívám se a můj pohled přes mříže kouká,
dívám se a ani plakat nemohu.
Dívám se, jak vítr samoty fouká,
dívám se, jen dávám nohu přes nohu.

V té němé póze, která druhem mi je,
teď prožívám svůj život krátký.
Mou radost kryjou smutku závěje
a most, po kterém jdu, je příliš vratký.

Dívám se na tebe, jak odhazuješ city,
dívám se na tebe, jak toužíš sám být.
Dívám se na tebe, snažíš se být silný,
dívám se na tebe, kdy něco chceš mít.

Zdát se může, že světlo vrhá jenom stín,
byť možná opačně svět má se brát,
že světlo není radost a stín není splín,
však musíš riskovat a hru světel hrát.

Dívám se na nás, velké oči vzdoru … - snění.
Dívám se na nás – padají nevyřčená slova .
Dívám se na nás, východisko na obzoru … - není.
Dívám se na nás , zkusit bojovat musíme znova.

Ztracený v příslibech a očekávání,
hlavou proti zdi se vrháš.
Myslíš, že pomůže odříkávání
a veškeré plakáty života trháš..

Dívám se …
Usínám.
Autor Nausika, 10.01.2006
Přečteno 317x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tenhle pocit dobře znám. Do básně ho dát neumím tak krásně jako ty. :o)

10.01.2006 19:07:00 | Buližník

No to je přesně to o čem jsem mluvil, absolutní apatie citů. Alespoň mám prý o čem psát. A ty nemáš, neříkej. Piš třeba o mně, asi nikdo mě víc nezná tak jako ty. Jsem přeci případ pro psychiatra. Kdysi sem řek, že mně pozná ten, kdo si přečte moje texty a hodně toho pochopí, myslím, že ty chápeš hodně. Narozdíl od jiných, kteřá jenom napíši. jo pěkné, za sto. Píšeš že zkusit bojovat musíme znova. Tak se snaž bojovat. Možná že snažit by se nás mělo víc.

10.01.2006 18:56:00 | D.Angel

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí