varius...

varius...

Anotace: při sběru listí...

z krabice se vykulil pásovec
zamžoural a zmizel v roští
já vstal z lehátka
rozhrnul moskytiéru
v polorozpadlém skleníku
zhasnul blikající žárovku
co pálí do očí
a vydal se sbírat listí
s dobrou náladou od slunka
který začalo přeorávat
pole mraků do úsměvu...

po ulici
pobíhají malí andělíci
s pomalovanýma tvářema
u stolku v bufíku Marinos
sedí čupr holka
s kérkou gramofonu na rameni
ukusuje buritos
a o kus dál
z kandelábru stříká voda
a vysmátý děcka plavou po silnici
jako dobrodruzi
ve svým Eldorádu...

v obchůdku s konfekcí
nevěsta zkouší šaty
obklopena zpěvem madrigalů
a myslí na ženicha v lodi
kterýho ještě neviděla
jak se blíží
s kejtrou na zádech
draka v ramenech
a hrudí zaplněnou čilými vesly
v košili z popelínu...

zvlášní
tak mě napadlo
jestli to není lepší
vyplout do neznáma
pěstovat spolu svůj strom
na palubě života
a umřít u krbu
v hlubokým citu
jednoho k druhýmu
než se rychle pomilovat
pak honit kariéru
děti sotva znát
a ke konci se hádat o majetek
s břitvou na krku...
Autor enigman, 07.10.2010
Přečteno 289x
Tipy 32
Poslední tipující: šuměnka, isisleo, Jana M., sophia92, střelkyně1, Psavec, Gabrielle, Jan Hrábě, modrá..., Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to lepší
vyplout do neznáma...

12.10.2010 14:27:00 | šuměnka

pravdu díš...:o))

08.10.2010 21:32:00 | střelkyně1

vyborne!

08.10.2010 12:39:00 | Jan Hrábě

moudrý mudrlante...:-)
lepší je jít ruku v ruce s košíkem trhat jablka..

08.10.2010 08:20:00 | Mbonita

...jasně, že je!

08.10.2010 07:12:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí