Socha

Socha

Anotace: Neživý předmět ožívá v básníkově mysli

Vytesaná z kamene a on se na ni dívá,
vytesaná z kamene tváří se jak živá.
Básník by se ptal:"Čím to,že žije,
že v soše z mramoru lidské srdce bije!"

Schovaná před světem a přesto viděná,
strnula v pohybu dívčina kamenná.
Schoulená v sedě s oděvem splývavým,
rukama v klíně a pohledem jímavým.

Snivýma očima,dívá se kolem sebe,
však že je socha jen,nevidí tebe.
Nevidí příkoří,ani hoře,
nespatří oblohu,ba ani moře.

Nezří tak básníka,co chodí za ní denně,
nepozná lásku lidského plémě!
Autor pozorovatel, 08.10.2010
Přečteno 269x
Tipy 22
Poslední tipující: Anne Leyyd, hašlerka, KR1571N4, Mbonita, Gabrielle, Skalsky Pavel, modrá..., CULIKATÁ, labuť, James Libustka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Též se mi moc líbí, krásně jsi to napsala! ST! :)

09.10.2010 18:48:00 | Anne Leyyd

Hezká. Líbí

08.10.2010 11:48:00 | Skalsky Pavel

A přece možná někdy ve snech ožívá
a svýma očima..vnímá básníka
co denně za ní chodívá..
aby za báseń mu poděkovala
i kámen chce něčím být a ona třeba touží žít!

A já za báseň dávám velký ST! Krásná!

08.10.2010 11:11:00 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí