Princ, co nebyl princem

Princ, co nebyl princem

Anotace: Chvilkový nápad, raději jsem psala dříve, než by mě opustil.

Sbírka: Žalostná snění

Možná najdeš lásku
nebo snad stín,
možná najdeš krásku
nebo padneš do hlubin,
možná najdeš štěstí
nebo nalezneš smrt,
až osud dá ti pěstí,
poznáš jak se příběh zvrt.

Bylo jedno děvče
s modrými oči,
to mělo svého prince
zde obyčejně příběh končí.
Však povilo mu syna,
co měl její oči,
a čí je to vina,
když princi cosi zatemní oči.
Vrací se pozdě k ránu,
nasáklý alkoholem,
a má zrovna ránu,
když jeho žena pobíhá kolem,
i rozzlobí se na ni,
v nenasytné opilosti,
žena se mu klaní,
podléhává jeho zlosti.
Ovšem ten princ nebyl
čím princové mají být,
svoji ženu zabil,
jak může s tímto žít?
Když ráno nachází ji,
v lítosti se málem ztratí,
omluva omluvu míjí,
však slova ji nevrátí.
I bere pevné lano,
jde se do stodoly věšet,
už nikdy neuvidí ráno,
nikdy nezahlédne večer,
ovšem když matka leží mrtva
a otec ve stodole visí,
když vzala si je smrtka,
kdo teď na syna myslí?

Možná najdeš pravdu,
a možná najdeš klam,
co zapříčinilo vraždu,
že chlapec zůstal sám?
Autor Elie, 08.10.2010
Přečteno 268x
Tipy 1
Poslední tipující: carodejka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezký, líbí se mi to.

08.10.2010 21:42:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí